viernes, 18 de enero de 2008

ACTIVITATS FEMINISTES AL FScat

Seminaris , tallers , assemblea , manifestació...

Divendres 25 de gener

16 hores

Sostinibilitat de la vida humana i la feminització de la pobresa

Es treballarà el tema de la feina de les dones i per què el sistema econòmic dominant invisibilitza aquesta activitat econòmica fonamental , i es parlarà sobre la feminització de la pobresa.

Dones i Treballs ( Ca la Dona) ,

Col·lectiu Ronda

SCCL

Una altra forma de relació entre homes i dones és possible

Durant molts segles ens hem socialitzat en una cultura patriarcal que atribuïa als homes el dret a dominar les dones. Per superar la violència envers les dones i tenir relacions satisfactòries basades en la igualtat , el respecte i el reconeixement mutu , ens hem d’implicar tots i totes , dones i homes.

La majoria de les 70 entitats de la Plataforma Unitària contra la Violència de Gènere

Desmilitaritzem la societat,

Militars i educació … un binomi incompatible

Volem reflexionar i proposar estratègies de difusió/sensibilització i d’accions conjuntes per tal de disminuir la continua presència de la ideologia militarista en diferents espais educatius i recreatius. Reivindiquem una societat desmilitaritzada , basant-nos en la màxima : “Cap exèrcit defensa la Pau

Justícia i Pau , Comissió Educació per el Desenvolupament , FCONG, coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau , Dones x Dones , IAC ( USTEC-Ste-s)

Dissabte , 26

10 hores

De-genera’t – allibera’t

Taller per la deconstrucció del gènerei de l’opció sexual. Mitjançant jocs interactius es promouran dinàmiques per replantejar les etiquetes socials, binomials hetero , homo , femení , masculí actiu , passiu , cos complert , incomplert.

Col·lectiu Gai de Barcelona ( ICOP)



12 a 14 hores

ASSEMBLEA DE DONES

El Feminisme i els moviments de dones davant de les noves i velles estratègies del Patriarcat en temps de la globalització capitalista : campanyes , estratègies i accions comuns

La igualtat és de justícia : per una cooperació amb perspectiva de gènere

Reflexionar sobre el paper dels actors de la cooperació catalana per contribuir a la superació de la discriminació de g`gènere , les seves causes ,i conseqüències a fi d’arribar a la igualtat de gènere.

FCONG – Comissió de Gènere

Ajuda en Acció

Intered

Els mas media contra el dret a la informació , el nostre poder segrestat

Taula rodona : els interessos polítics i econòmics que fan que els media no compleixin amb la seva obligació de donar una informació veraç , plural i completa . El dret a la informació , fonaments legals , propietat de la informació , . Diferència entre llibertat d’expressió i dret a la informació.

Setmanari La Directa , Sindicat dePeriodistes de Catalunya , Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores – Xarxa Internacional de Periodistes amb visió de Gènere

14 a 16 hores ( tallers)

Dret al propi cos , dret a l’avortament

Ca la Dona

Feminicidi : De Ciutat Juàrez a Catalunya

IGMAN

Acció Solidària

De 16 a 18 hores

Des de la pagesia , la solidaritat i el consum , les dones protagonistes de la Sobirania Alimentària

Amb aquest seminari analitzarem els reptes que enfronta el moviment per la sobirania alimentària i , en especial , el paper de les dones com a protagonistes claus . Amés presentarem el procés cap al Fòrum I ibèric per la Sobirania Alimentària del 2008 al 2010

Marxa Mundial de Dones ,Entrepobles , Veterinaris Sense Fronteres , XarXa de Consum Solidari

De 19 a 21 hores

Assemblea de Moviments Socials

Diumenge 27

Manifestació ( 12 hores )

No hay comentarios: